Välkommen 2021 - ett år med minskad stress

2021-01-08 | Bonzun Hälsa Stress
Aldrig har det varit så enkelt att vara glad över ett nytt år, att få lämna 2020 bakom oss och äntligen få rikta blicken framåt. I synnerhet som vi strax innan årets slut fick veta att vaccinationerna mot Covid-19 har påbörjats runt om i världen.

Nya perspektiv

Troligtvis kommer 2021 ge oss nya perspektiv, för ofta är det ju så att vi har lättare att se händelser i nya ljus när det gått en tid. För även om året varit omvälvande, bitvis mörkt och för många hopplöst och rent av livsavgörande, går det i många fall även att hitta något positivt.

På det personliga planet har det för mig, varit ett år med ökad närvaro ”här och nu”, tacksamhet över livet och min familj, sorgliga avsked men också glädjen med ny fyrfotad familjemedlem.

Vikten av acceptans

När jag frågade Bonzuns psykolog Anders Tengström vad det viktigaste rådet från honom skulle vara för att klara av alla de utmaningar som pandemin medför, sa han bara ett ord – acceptans. Anders menar att acceptans är det absolut viktigaste för att klara av situationer där vi själva inte kan påverka. Det är först när vi lärt oss att acceptera situationen så som den är, utan att värdera, som vi skapar en grund till förändring och möjlighet att gå vidare.

För mig blir det till stor hjälp att lyssna till Anders råd, det ger mig och mina kollegor möjlighet att se allt det vi åstadkommit under 2020, trots en utmanande situation. Hur vi trots allt lyckats ställa om och förhålla oss till vår nya arbetssituation. Men också att ge oss ny kraft till det kommande och mycket spännande året för Bonzun. Vi har många aktiviteter och initiativ framför oss, som vi önskar kommer att ge fler människor förutsättningar för hållbara liv.

Jag ser nu fram emot att få fler arbetsgivare att upptäcka möjligheten till sänkta kostnader för sjukfrånvaro och ökad produktivitet. Samt att få fler individer att ta möjligheten att investera i sin egen hälsa. Bonzuns Stressprogram är definitivt en produkt i tiden, och jag är otroligt stolt att få vara en del av den. Välkommen 2021 – ett år med minskad stress!

Maria Kullman VD, Bonzun

Varför inte inleda året med att mäta din egen stress i Bonzuns stresstest.

[addtoany]