Pressmeddelande - Nu mäter vi stressen i Almedalen!

2016-06-29 | Bonzun Hälsa

På söndag öppnar Stressdalen.nu – ett initiativ från Bonzun AB. Genom ett kort stresstest mäts den aktuella stressnivån i Almedalen. Mätningen sker helt digitalt och alla som vill kan gå in och få besked om sin stressnivå. Stressdalen.nu visar hur stressen i Almedalen utvecklar sig och vilken dag som ger högst stressnivå.

Stress är den vanligaste orsaken till att människor sjukskrivs och de stressrelaterade diagnoserna har ökat med mer än 70 procent på bara några år. Psykisk ohälsa kostar samhället runt 70 miljarder årligen. I syfte att förebygga och minska ohälsan har Bonzun i samarbete med forskare från bland annat Karolinska Institutet nyligen lanserat ett interaktivt webbaserat stressprogram.

 – Den ökande stressrelaterade ohälsan är en av vår tids största utmaningar och de frågor som diskuteras i Almedalen brukar handla om varför och hos vilka stressen ökar och att det behövs mer forskning. Jag menar att problemet inte är brist på forskning, ohälsan skenar och vi vet vad som fungerar, problemet är att det förebyggande perspektivet ofta helt saknas i diskussionen, säger Anders Tengström, docent på Karolinska Institutet och forskningschef på Bonzun AB.

Bonzuns interaktiva stressprogram är framtaget av forskare och experter från Karolinska Institutet för att effektivt förebygga och minska stress och ohälsa. Programmet består av åtta sessioner, cirka en session per vecka, där användaren vägleds genom interaktiva övningar. Programmet anpassas automatiskt efter användarens behov och situation. Bonzuns program passar både arbetsplatser och privatpersoner.

 – Programmet är banbrytande. Nu finns möjlighet att ge alla som vill tillgång till en forskningsbaserad effektiv stressbehandling. Vi menar att detta kan vara den vändpunkt vi behöver. Genom att mäta stressnivån i Almedalen vill vi sätta ljuset på möjligheten att nu förebygga stress och psykisk ohälsa hos det stora flertalet, säger Erik Lissner, VD på Bonzun.

På kampanjsajten Stressdalen.nu kan man snabbt och enkelt mäta och jämföra sin egen stressnivå. Sajten visar också stressnivån för hela Almedalen – dag för dag.

Testa din stress på Stressdalen.nu

[addtoany]