Vi kan med stolthet presentera att Bonzun och Aldrig Ensam har ingått ett samarbete

Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam, en organisation som arbetar mot psykisk ohälsa väljer Bonzun som samarbetspartner. Det nya samarbetet omfattar samtalsstöd via telefon och rehabilitering vid Kilafors Herrgård som drivs av Bonzun. Charlie är en av Sveriges mest inflytelserika på sociala medier och har över 150 000 följare på Facebook. Läs mer om varför Charlie blivit flerfaldigt prisad för sitt arbete kring psykisk ohälsa.

Aldrig Ensam och dess grundare Charlie Eriksson väljer Bonzun som samarbetspartner vid deras nya satsning på individnivå. Satsningen omfattar samtalsstöd via telefon och rehabilitering vid Aldrig Ensams enhet vid Kilafors Herrgård som drivs av Bonzun.
Charlie har själv erfarenhet av psykisk ohälsa då han led av en djup depression och gjorde flera självmordsförsök som nästan kostade honom livet. Idag är han en av de mest inflytelserika unga vuxna på sociala medier med över 150 000 följare på sin Facebooksida och flerfaldigt prisad för sitt arbete kring psykisk ohälsa.

Intervju med Charlie

Varför valde du Bonzun som partner? 
Jag har fått mängder med förfrågningar sedan starten 2013 och det här är första gången som det känns genuint bra att ta Aldrig Ensams verksamhet ytterligare ett steg framåt.

Berätta om dina planer?
 Jag vill att vår ideella förening som aldrig ensam är ska verka både på samhälls- och individnivå. Med det menar jag att vi ska påverka beslutsfattare på samhällsnivå att ta psykisk ohälsa på allvar. På riktigt. Samtidigt vill vi kunna erbjuda främst unga vuxna som kanske fallit mellan stolarna i den vanliga vården en möjlighet till rehabilitering. Detta samt att genom vårt samtalsstöd kunna vara en aktör där det blir naturligt att öppna upp sig för kanske första gången och be om hjälp.

Var kommer inspirationen ifrån?
 Främst från min egen historia och att jag vet att det finns många unga vuxna som lever där jag befann mig, som idag lever med dold psykisk ohälsa. Det syns inte på utsidan hos dessa individer. Här vill vi ge dem en chans att inte gå in i väggen och heller inte begå suicid som det kan handla om i slutändan.

Vad berodde din depression på?
 Jag ville vara den perfekta människan på alla plan och alla dagar i veckan. Det tog till slut kol på mig. Det var en stress jag inte kunde hantera.

Vad tror du är problematiken hos unga idag? 
Att de lever i framtiden i allt de gör och att man hela tiden jämför sig med andras perfekta utsida som ges via sociala medier. Det skapar en stress och otillräcklighetskänsla.

Hur kommer Bonzuns och Aldrig Ensams samarbete se ut?
 Bonzun kommer stå bakom alla stödjande tjänster inom Aldrig Ensam, vilket känns tryggt eftersom alla som jobbar där är experter på psykisk ohälsa.

Vad ser du mest fram emot framöver?
 Det kommer bli jättehäftigt att starta upp en Aldrig Ensam enhet vid Kilafors Herrgård. Vi kommer hålla till vid ena flygeln. En helt unik plats som passar perfekt för ändamålet, precis en sådan plats jag själv önskat när jag led av psykisk ohälsa. Att kunna ge unga vuxna chansen att få komma dit gratis är ju minst sagt motiverande.

[addtoany]