Människor ska leva i sitt bästa jag

2017-12-06 | Hälsa
Från mångårigt engagemang och arbete inom hotell- och restaurangbranschen till coach, världsförbättrare, poddare med en holistisk människosyn som vurmar för att hjälpa organisationer och privatpersoner med att utveckla sig själva. Möt Sophie Resare som har gjort en spännande livsresa och som nu tar ytterligare ett steg när hon blir samarbetspartner till Bonzuns stressprogram.

Sedan oktober 2017 har det varit möjligt för intresserade personer att anmäla sig till att bli samarbetspartner till Bonzuns stressprogram. Under 2018 siktar Bonzun på att ha täckt av hela landet med samarbetspartner som kan erbjuda lokala företag Bonzuns tjänster. För att kunna bli samarbetspartner får man genomgå internutbildning hos Bonzun och man får sedan löpande stöd i säljprocessen.

En av de första personer att nappa på erbjudandet om att bli samarbetspartner är Sophie Resare.

– Jag kände att det Bonzun har att erbjuda människor är både intressant och viktigt och dessutom kompletterar det hur jag försöker hjälpa privatpersoner och organisationer idag med förebyggande arbete, säger Sophie.

Resan hit har inte varit självklar för Sophie som under många år drev hotell och restaurangverksamhet i Dalarna tillsammans med sin man som är kock.

Men som för många som jobbar i verksamheter där man möter människor varje dag har nyfikenheten hos Sophie alltid funnits på hur människor mår, hur de fungerar och vad som kan hjälpa dem som inte mår bra. Från 2011 och framåt har tankarna växt sig allt starkare på hur viktigt det är att försöka förebygga ohälsa på alla plan i företaget och hos individen.

– Hotell- och restaurangverksamheten har varit mitt liv på många sätt men jag har utvecklats som människa och jag har insett betydelsen av att vi måste må bra för att livet ska fungera. Men hade någon för 10 år sedan sagt att jag kommer göra det jag gör idag, hade jag bara skrattat, sammanfattar Sophie

Idag leder hon företaget Epic Living som hon grundat och är VD för. Företaget har som mission att ”Människor ska leva i sitt bästa jag”. För att det ska kunna bli verklighet har Sophie utvecklat digitalt verktyg som utgår från det hon kallar holistisk hälsa, dvs en helhetssyn på människan som beaktar alla viktiga områden i livet.

– Det har varit en resa för mig så klart. Jag har utbildat mig till coach och läst psykologi och sociologi för att förstå bättre hur jag ska jobba med personlig utveckling och ledarskap. Konceptet har jag utvecklat gradvis utifrån de erfarenheter jag gjort. Det viktiga för mig har varit att det digitala verktyget ska vara en förebyggande friskvårdstjänst som tar sig an människan utifrån ett holistiskt perspektiv där varje del av människan lyfts fram, säger Sophie.

Förutom att hjälpa företag och privatpersoner har Sophie startat Epic Lifestyle podden där hon spelar in ett avsnitt i veckan. Innehållet är mellan himmel och jord men återknyter alltid till den holistiska syn på människan som Sophie har. Varje avsnitt avslutas med en utmaning som lyssnaren kan ta med sig som en konkret sak till sitt liv.

– Jag upplever att podden är ett bra sätt för att nå ut till människor om vad jag tycker är viktigt att diskutera. Lyssnarna verkar också tycka det, jag får mycket positiv feedback på innehållet, säger Sophie.

Som om detta inte vore nog är Sophie på ständig jakt efter nya sätt att utveckla sin verksamhet. Det var så hon upptäckte Bonzun i oktober.

– Jag såg annonsen om samarbetspartner på Linkedin och kollade upp Bonzun och vad de gör. Direkt insåg jag att här finns det en potential att hitta ett samarbete mellan mitt företag och Bonzun.

Sophie har gjort hela Bonzuns stressprogram och tycker att det är ett bra, smidigt och enkelt sätt för användaren att snabbt få lära sig viktiga saker om stress och om sig själv. Särskilt användbart tror hon att programmet kan vara för de som är lite tveksamma till att göra det.

– Jag tror att de som är lite kluvna till att jobba med sig själva kan finna att programmet är lätt att ta sig an och att man blir mer och mer intresserad ju längre man jobbar med det. Om man vill kan man få ut otroligt mycket av programmet, som jag ser det.

När vi får tag på Sophie för den här intervjun befinner hon sig på en kursgård i Stockholm. Under två dagar blir hon och åtta andra blivande samarbetspartner för Bonzun drillade i försäljningsteknik och får en fördjupning i stressprogrammets teoretiska bas, allt för att vara så väl förberedda som möjligt för att kunna sälja stressprogrammet på sina hemorter.

– Jättebra utbildning tycker jag. Vi har lärt oss massor av matnyttiga saker. Nu ska jag fara hem och börja sälja stressprogrammet tillsammans med mitt egna digitala verktyg. Som jag ser det är stressprogrammet en utmärkt första produkt för företagen att använda i det förebyggande hälsoarbetet och sen ser jag att mitt egna digitala verktyg fördjupar det förebyggande arbetet för företagen, avslutar Sophie.

Anders Tengström
Forskningschef
Leg. Psykolog
PhD, Associate Professor, KI

[addtoany]