Det blev inte som vi tänkt oss denna vår

2020-06-24 | Bonzun
En vår som var olikt allt annat, det kan nog sammanfatta denna virus-vår för de allra flesta. Bonzuns VD Maria Kullman reflekterar över tiden som inledde året 2020, och uttrycker tacksamhet över att ha haft tillgång till Bonzuns Stressprogram, som hjälpt henne att fokusera och prioritera.

Vi skulle hinna så mycket

Efter en vår av distansering, digitala möten och en pågående pandemi, känns det skönt med sommar och välbehövlig ledighet. Våren blev inte som någon av oss tänkt.

För Bonzuns del, skulle vi hinna med så många möten och vara med i så många olika event och arrangemang att vi funderade på att trycka upp t-shirts med Bonzun-loggor för att verkligen göra oss till synliga representanter (och då inte bara under vårruset som annars går av stapeln i maj månad). Oj, så peppade vi alla var!

Men så, allt bara stannade av. Ingen ville träffas fysiskt, handla upp tjänster eller ens fundera på ordet utveckling och hälsoekonomi. För många handlade det istället om sitt företags överlevnad eller inte, för andra att orientera sig i ett kaos och organisera sig på ett nytt sätt. Detta samtidigt som oron över sin egen, och nära och käras hälsa gnagde i bakgrunden. Och okunskapen om vad detta virus egentligen är. Stressreaktionen kickade igång.

Viruset lever kvar – vi måste gå vidare

Viruset lever i allra högsta grad kvar, människor blir fortfarande sjuka, och några lämnar oss. Företag kämpar om sin överlevnad och mängder av personer har permitterats eller blivit uppsagda. Men för många företag har förhoppningsvis den första chocken och reaktionen börjat bearbetas och kanske också gått över i en slags nyorientering.

”Nu har vi den här situationen, hur kan vi leva vidare och kan det finnas möjligheter för vår affärsverksamhet att utvecklas i kölvattnet av detta?”

Mitt svar på frågan är ja! Och så har det även varit för Bonzun. Vi har gått igenom krisens alla faser, men kunde tack vare stöd av vår psykolog Anders Tengström, som tidigt lärde oss att kris är bra motorer för att förändra och hitta nya vanor, också snabbt hitta nya vägar.

Bonzun har ställt om

Bonzun har ställt om delar verksamheten; våra populära frukostevent har fått bli webinar, vi ses oftare på sociala medier och våra stressgrupper har blivit digitala.

Vi har också satt ihop tre attraktiva erbjudande till alla som vi kallar ”hjälp under Covid-19”. En möjlighet för ett företag att mycket förmånligt hjälpa sina medarbetare till psykiskt välmående under påfrestande tider med hjälp av Stressprogrammet, samtalsstöd och/ eller coachning. Ett erbjudande som även är tillgängligt för privatpersoner som vill investera i sin egen mentala hälsa.

Tacksam för Stressprogrammet

Med det stresspåslag som dagens situation oundvikligen skänker är jag så tacksam att jag haft tillgång till Bonzuns Stressprogram som hjälpt mig att fokusera och prioritera, samtidigt som tillvaron gett mig många nya perspektiv. Mitt bästa tips till dig är därför att ge dig själv eller dina medarbetare en kurs i självledarskap i form av Bonzuns digitala Stressprogram i sommarpresent – det kommer att göra skillnad, jag vet!

Tillsammans med Stressprogrammet, önskar jag även att alla fick en hängmatta att ligga och gunga i en stund varje dag, för reflektion och återhämtning. För visst har vi den tiden att ge oss själva mellan alla bad och glassar som vi ska hinna med under ledigheten.

Ha en härlig sommar

Maria Kullman

VD maria.kullman@evolve.bonzun.com

Tel. 070-450 88 98

PS. Bonzun kommer att ha öppet hela sommaren tack vare att vi turas om att arbeta och återhämta oss. Och håll utkik för snart sätter vi våra t-shirts på tryck.

Bonzuns erbjudanden

 

[addtoany]