Antistress-programmet – ett första steg till förändring

2019-05-28 | Arbetsgivare Bonzun Stress
De flesta företag erbjuder sina anställda friskvårdsbidrag för motion. Det är en bra och kostnadseffektiv insats men idag är det inte tillräckligt. Stress har blivit vår tids folksjukdom. Med hjälp av vårt digitala Antistress-program, kommer du och dina medarbetare ta ett första steg till förändring på er arbetsplats. Genom handledning och stöd säkerställer vi tillsammans att ni lyckas i detta förändringsarbete.

Därför blir vi stressade

Stress är en naturlig del i att vara människa. Men evolutionen förutsåg inte effekten av den långvariga och krävande belastning som stress utsätter våra kroppar för idag. En gång i tiden var stressresponsen till för att hjälpa människoapan att undvika faror och överleva lejonattacker på savannen. Det här kan tyckas konstigt, men för att bli fria från stress behöver vi lära oss om en av de mest grundläggande funktionerna i kroppen, den så kallade stressresponsen. Varför blir vi stressade? Vilka symptom finns? Varför presterar vi sämre under stress? Och inte minst, hur kan vi agera för att hantera stress idag?

Så hanterar vi stressen och får balans i livet

Genom Bonzuns forskningsbaserade Antistress-program får användaren möjlighet att lära sig hur stressen ska hanteras för en bättre balans i livet. Antistress-programmet är ett interaktivt digitalt verktyg som är uppbyggt enligt samma principer som används inom psykoterapi för att hjälpa till att skapa förändring. I programmet genomgår användaren totalt åtta sessioner utifrån olika teman, alla viktiga i processen för att skapa bestående förändringar i vardagslivet. Bonzuns metod är både unik och effektiv. För de flesta minskar känslan av stress nästan genast och användaren börjar må bättre. Men även om resultaten märks snabbt så är metoden utformad för att skapa en bestående förändring.

Ur innehållet i programmet:

  • Vad är återhämtning och varför vi behöver det
  • Hur tar vi reda på vad som är viktigt i mitt liv och hur vi ska jobba för att nå dit
  • Varför vi måste acceptera vissa saker och hur vi gör det
  • Hur lär vi oss att vara mer i nuet och varför det är viktigt
  • Att kommunicera rätt är viktigt, hur går det till
  • Hur lär vi oss att säga nej, så att vi inte tar på oss för mycket
  • Hur vi slutar anklaga oss själva för att inte duga

Anmäl er redan i idag – för en stressfri arbetsplats

Vårt digitala Antistress-program används idag av många företag och organisationer som ett verktyg för att förebygga stress och skapa bättre balans i livet hos medarbetare.
Varför inte anmäla ert intresse nu? Antistress-programmet fungerar för alla oavsett vilken stressnivå man befinner sig på.

Ja, jag vill gärna veta mer om Antistress-programmet!

 

[addtoany]